Zum Hauptinhalt springen

Team Triojos


PKW
Marke:Chevrolet
Modell:Blazer
Baujahr:1996
PS:162
Zylinder:6
Hubraum:4293
Kilometer:33000
km/h:180

1Team-Chef
Herman Oomens 
2 Mitglied
Jan Passmann 
3 Mitglied
Jos Bosma 

Wij zijn team Triojos, een gelegenheidstrio bestaande uit meestermecaniciën Jos Bosma, supernavigator Jan Passmann en teamcaptain Herman Oomens.

Team Triojos steunt Stichting BOWI, die het optimaliseren van het leven van meervoudig gehandicapten als doel heeft. Een van de projecten, een tovertafel voor het logeerhuis, heeft nog een bescheiden bijdrage nodig om het doel te kunnen realiseren. Met uw steun gaat dit zeker lukken! Doneren kan heel eenvoudig via interactief inzamelingsplatform Pay It Forward. Klik hierom meteen uw bijdrage te regelen.

Vrijdag 24 augustus

Terwijl we in alle vroegte de auto voorzien van de laatste stickers komt van stichting BOWI het bericht binnen dat het bedrag voor de tovertafel inmiddels volledig bijeengebracht is! De donaties zullen verder ten goede komen aan een nieuw, soortgelijk project. Met dit geweldige nieuws beginnen wij vol goede moed en toch ook enigszins gespannen aan onze reis naar de start van de rally. De Blazer toont zich een trouwe metgezel en levert ons zonder problemen af in Dresden. Zelfs het verbruik bleef binnen de perken. In de stad en op de snelweg hebben we al een aantal andere bestickerde auto's gezien. Morgen om 10 uur verzamelen 170 equipes zich op de Altmarkt voor de start. Wij zijn er klaar voor!

Zaterdag 25 augustus

Na een indrukwekkende bijeenkomst op de Altmarkt eindelijk het felbegeerde roadboek in ontvangst genomen. Precies om 12 uur vertrokken en via Praag naar de eindbestemming Oloumouc tegen de Slowaakse grens gereden. Morgen een leuke opdracht in het Tatra gebergte.

Zondag 26 augustus

In de regen naar het Tatra gebergte gereden. Daar was de opdracht om een teamlid tijdelijk te wisselen met iemand van een andere equipe. Jan bood zich spontaan aan om deze opdracht uit te voeren. Daarna besloten we om wat extra punten te verdienen door Cunil in Bratislava over zijn hoofd te aaien. Voor de overnachting hebben we een hostel geboekt.

Maandag 27 augustus

De enige opdracht van vandaag was om de gezamenlijke ontmoetingsplek in Roemenie te vinden. Wij besloten om twee extra opdrachten te vervullen waardoor we pas na middernacht op de plaats vn bestemming aankwamen. Daar moest nog een tent opgezet worden en bier gedronken worden. Pas om 02.30 ritsten we de slaapzakken dicht.

Dinsdag 28 augustus

Na eerst Dracula vermoord te hebben met een houten spies, een crucifix en knoflook in zijn geboorteplaats Sighisoara, konden we eindelijk op weg naar Transfagarasan. Volgens Top Gear een van de mooiste wegen ter wereld. Helaas liet de Blazer ons nu voor de eerste keer in de steek met koelproblemen. Nadat Jos het probleem opgelost had restte ons slechts nog het schijnsel van de maan om de mooiste weg van de wereld te rijden. Toch enigszins teleurgesteld checkten we tegen middernacht in.

Woensdag 29 augustus

vandaag stond de grensovergang via de Iron Gate op het programma. Dit is de grens tussen Roemenie en Servie. De eindbestemming was Sofia in Bulgarije, waar we nog een potje armpje moesten drukken met 2 Bulgaarse truckers. In Bulgarije werden we aangehouden door de politie omdat we geen verlichting voerden en geen brandlusser in de auto hadden. Net toen we alle obstakels en opdrachten hadden gehad en het laatste stuk naar Sofia inzetten, liet de Blazer ons weer in de steek. Deze keer in het pikkedonker op een verlaten bergweg. Om het koelsysteem bij te vullen hebben we zelfs water getapt uit een watervalletje pal langs de weg! Voor de zoveelste keer pas tegen twaalven ingecheckt in het hotel in Sofia, waar we allerhartelijkst werden ontvangen door de eigenaresse. Ze heeft zelfs om middernacht nog eieren voor ons staan te bakken. Dat was toch een hartverwarmend einde van de vermoeiende dag.

Donderdag 30 augustus

Vanaf Sofia vertrokken naar Skopje, de hoofdstad van Macedonie. Voor de derde dag op rij hadden we te kampen met koelproblemen, zelfs 2 keer vandaag. We hebben het doel nog wel gehaald: de beklimming van de Millennium Cross op Vodna Mountain, maar het moraal heeft een deukje opgelopen. We kiezen voor een relatief vroege stop voor een fatsoenlijk avondmaal. Morgen staat Albanie en Montenegro op het programma.

Vrijdag 31 augustus

We wijken af van het roadbook en kiezen vandaag voor een route door een natuurgebied. Na de grensovergang met Albanië komen we al vrij snel op overharde wegen. De natuur is overweldigend. We rijden langs gapende afgronden, steile bergketens en smalle paadjes in een totaal desolaat gebied. De keien springen weg onder de banden en bij elke bocht vragen we ons af of de Blazer wel verder kan. Pas na viereneenhalf uur ploeteren komen we weer op enigszins verharde wegen. Het blijft echter oppassen voor de gaten in het wegdek. Wat hebben we een spectaculair gebied doorkruist, de Transfagarasan is er niets bij. De planning is hierdoor wel helemaal in het honderd gelopen. We hadden volgens het roadbook nog een kustroute moeten afleggen én op de gezamenlijke feestlocatie in Montenegro moeten eindigen. In plaats daarvan is Tirana, na een stevige discussie, de onvermijdelijke eindbestemming van de dag. Morgen zetten we de achtervolging in.

Zaterdag 1 september

We starten de dag met zeer vroeg ontbijt op het dakterras van ons hotel in Tirana. Daarna snel naar de kust om de opdracht van de vorige dag alsnog te voltooien. Vervolgens op weg naar het einddoel van de dag: Sarajevo in Bosnië-Herzegovina via Montenegro. We komen langs de mooie badplaats Perast waar toevallig net een bruiloft in volle gang is. Montenegro doet wat betreft natuurschoon nauwelijks onder voor Albanie. We slaan een road mission en een detour mission over, maar halen wél het einddoel van de dag. De achterstand is ingelopen. We vieren dit tot diep in nacht in een leuke kroeg met jaren 80 muziek. In Sarajevo...

Zondag 2 september

Hoewel Sarajevo meer moskees schijnt te hebben dan Teheran, worden we wakker van Christelijk klokkengelui. Snel op pad voor de road mission van gisteren: een bezoekje aan de bobsleebaan van de olympische winterspelen van 1984. Die ligt totaal overwoekerd en voorzien van graffiti in de bergen aan de rand van de stad. We fotograferen de auto naast de baan en lopen daarna een rondje in de betonnen bak. Snel door naar Mostar om de wereldberoemde kapotgeschoten brug te zien.

Maandag 3 september

 

  • #138 Balkan Express 2018
Zurück